top of page

Puli MATIC - avtomatski samočistilni filter

Odstrani nečistoče, kot so pesek, ostanki rje in ostale trdne delce, ki lahko poškodujejo vodovodno omrežje in gospodinjske aparate (cevi, ventili, pipe, pralni stroji, itd.). Vgradnje zaščitnega filtra je preprosta in učinkovita rešitev, da se izognemo težavam, ki bi posledično nastale. PuliMATIC je amtomatski samočistilni filter, robusten in kompakten, s krtačnim sistemom za čiščenje vložka in izpustnim ventilom za umazanijo. PuliMATIC je zasnovan s standardno filtracijo 89 mikronov, ki zadrži grobe trdne delce in posledično preprečuje nastajanje škode.Puli MATIC zahteva redno čiščenje, za pravilno vzdrževanje se priporočata vsaj dve letna pregleda.

Eko by pass mago eko fos

PuliMATIC glava je izdelana iz medenine, odporne na napetosti, ki nastanejo zaradi vgradnje, ki ponavadi vodijo v zlom plastičnih glav. Posoda je opremljena z izpustnim ventilom. Filtrirna površina je iz nerjavečega jekla. Posebna struktura filtrirnega vložka omogoča večjo mehansko odpornost na udarce in tlak. Čistilne ščetke so opremljene s srebrnimi vložki, ki preprečujejo rast bakterij na v filtru. Standardna filtracija PuliMATIC je 89 mikronov; ostale filtracije (30, 50, 150 mikronov) so na voljo po naročilu.

PuliMATIC je na voljo v dveh različicah:

  • PuliMATIC – kratek cikel čiščenja (nastavljiv interval čiščenja: vsakih 2-4-6-8 ur);

  • PuliMATIC – cikel dolgega čiščenja ( nastavljiv interval čiščenja: vsakih 12-24-36-48 ur)

Poraba vode za vsako pranje je 6 litrov (pri 3 bar). PuliMATIC zahteva električno napajanje (220V/50Hz). Poleg tega je PuliMATIC opremljen s črnim gumbom, ki omogoča ročni zagon cikla pranja, kadarkoli je to potrebno in izhodnim signalom, ki se lahko uporablja za črpalke, elektro magnetni ventil, alarm, itd.

 

 

POSTOPEK FILTRACIJE

Voda vstopa v PuliMATIC iz zunanje strani filtrirnega vložka proti notranji.PuliMATIC je avtomatski filter za čiščenje vode z elektronsko nadzorno ploščo, ki samostojno zažene čiščenje filtra glede na nastavljeni časovni interval. Patentiran sistem ščetkanja in odvajanja umazanije zagotavlja učinkovito čiščenje filtrirnega vložka. Ciklus čiščenja se samodejno zažene preko elektronske krmilne plošče in predhodno nastavljenim intervalom: med čiščenjem je filtrirni vložek popolnoma skrtačen in očiščen. Samodejno odpiranje izpustnega ventila na dnu posode ustvarja hitri tok, ki odstrani nečistoče nabrane na dnu posode.

NAMESTITEV

Standardna različica PuliMATIC je dobavljena z dovodom na levi in izhodno povezavo na desni strani. V primeru, da potrebujete povezavo obrnjeno prosimo, da to navedete v naročilu.

 

Namestitev naj na ustreznem mestu izvede strokovno usposobljena oseba. PuliMATIC je potrebno namestiti na dotok hladne vode, pred napravami, da bodo le-te ustrezno zaščitene. Filter ni namenjen filtriranju vroče vode. Namestitve naj se izvede v obvodnem vodu.

Opozorilo

Čistilni in samočistilni filtri so zaščitni filtri in niso primerni za filtracijo vode, ki vsebuje mulj, velike količine peska, itd. V teh primerih je potrebno uporabiti filter drugačne vrste.

bottom of page