top of page

BravoFIL - samočistilni filter

Odstrani nečistoče, kot so pesek, ostanki rje in ostale trdne delce, ki lahko poškodujejo vodovodno omrežje in gospodinjske aparate (cevi, ventili, pipe, pralni stroji, itd.). Vgradnje zaščitnega filtra je preprosta in učinkovita rešitev, da se izognemo težavam, ki bi posledično nastale. BravoFIL je polavtomatski samočistilni filter s 360° (4 90°koraki) nastavljivim priključkom, skupaj z vgrajenim nepovratnim ventilom. Čistilni sistem vključuje ščetkanje in povratno pranje filtrirnega vložka in izpust za umazanijo. BravoFIL je zasnovan s standardno filtracijo 89 mikronov, ki zadrži grobe trdne delce in posledično preprečuje nastajanje škode. BravoFIL zahteva redno čiščenje, za pravilno vzdrževanje se priporočata vsaj dve letna pregleda.

BRAVO FIL

POSTOPEK FILTRACIJE

Voda vstopa v BravoFIL iz zunanje strani filtrirnega vložka proti notranji. BravoFIL je samočistilni filter z inovativnim kombiniranim sistemom čiščenja, sestavljen iz dveh delov: ščetkanje in hitri povratni tok s filtrirano vodo. Ta metoda omogoča učinkovito in temeljito čiščenje filtrirnega vložka in lonca. Čiščenje se začne z vrtenjem zelenega gumba: ta premik z vsakim klikom aktivira ščetkanje in odpiranje izpustnega ventila. Isotčasno voda s povratnim tokom učinkovito odstarnjuje nečistoče, ki so se nabrale na filter vložku. Samodejno odpiranje izpustnega ventila, nameščenega na dnu posode, ustvarja tangencialni tok visoke hitrosti, ki odstrani nečistoče zbrane v posodi.

NAMESTITEV

Namestitev naj na higienično ustreznem mestu izvede le strokovno usposobljena oseba. BravoFIL je treba namestiti v linijo hladne vode pred aparatom (kotel, toplnotni izmenjevalec, itd.), ki jih je treba zaščititi. Filter ni primeren za filtracijo vroče vode. Potrebna je namestitev obvodnih ventilov.

OPOZORILO

Čistilni in samočistilni filtri so zaščitni filtri in niso primerni za filtracijo vode, ki vsebuje mulj, velike količine peska, itd. V teh primerih je potrebno uporabiti filter drugačne vrste.

SHEMA PRETOKOV BRAVO FIL
tehnični podatki filtra bravo fil
Dimenzije filtra bravo fil
bottom of page