top of page

EKO TRIPLEX BY PASS - MAGO EKO - FOS

PREDNOSTI FILTRA

 • V notranjisti filter je montiran Magnetni nevrtalizator 

 • Filter vsebuje stredstvo proti koroziji

 • sistemom BYPASS omogoča snostavnejše vzdrževanje in dodatne nastavitve filtra 

 • trostopenjska filtracija delcev velikosti 50, 25 in 5 mcr

 • Priključki filtrov so: 19,05 mm (3/4'') ali 25,4 mm (1'')

 • Max. delovna temperatura: 30° C

 • Max. delovni tlak pri hladni vodi: 7 barov

 • Tesnenje: O-ringom

UPORABA

Več funkcijska glava filtra vam omogoča normalno filtracijo vode, bypass vzdrževanje, zaprtje vode in povratno izpiranje brez namestitve dodatnih ventilov. Glava filtra omogoča tudi nastavitev v pozicijo glave BY – PASS,  da pretok vode  poteka mimo filter vložka. Glavo lahko postavite tudi v položaj, ki onemogoča pretok vode na vhodni strani in izhodni strani filtra.

 

OPIS

V prvem loncu filtra je nameščen mehanski vložek filtra 60 mcr in magnetni nevtralizator vodnega kamna. Filter ima na spodnjem delu prvega lonca nameščen kroglični ventil, katerega se vsaj enkrat na mesec odpre tako, da odstranimo trdne delce, ki se nahajajo v samem filtru. Izpiranje filter vložka izvedemo na naslednji način: Odpremo kroglični ventil na dnu lonca filtra in izpustimo trden delce ki so na dnu lonca filtra.

Mehanski vložek filtra zadrži vse trdne delce v vodi, ki so večji od 60 mikronov.

Magnetni nevtralizator vodnega kamna je nameščen v sredini ohišja filtra in filter vložka. Deluje na principu magnetnega polja visoko energetskih trajnih magnetov. Uspešno deluje brez kemičnega vpliva na vodo, odpravlja nabiranje vodnega kamna, korozijo železa in hkrati razkraja obstoječi vodni kamen na napeljavah in napravah za vodo (onemogoča vezavo).

 

V drugem loncu filtra je nameščen vložek filtra s 25 mcr filtracijo in ima v sredini vložka vstavljeno sredstvo proti koroziji. Vložek preprečuje vstop vsem trdnim delcem v vodi, ki so večji od 25 mcr in deluje anti korozijsko. Priporočamo menjavo vložka na šest mesecev.

 

V tretjem loncu filtra je nameščen vložek filtra aktivno oglje CARBON BLOCK 5 mcr in je idealna rešitev za zaščito vode proti kloru, pesticidom, insekticidom,  izboljša vonj in okus vode hkrati pa zadrži vse trdne delce, ki so večji od 5 mikronov. Priporočena menjava vložka je šest na mesecev.

V drugi del filtra je nameščen vložek filtra aktivno oglje CARBON BLOCK 5 µm in je idealna rešitev za zaščito vode proti kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode, hkrati pa zadrži vse trdne delce večje od 5 mikronov. Priporočena menjava vložkov je od šest do dvanajst mesecev.

 

VZDRŽEVANJE IN VGRADNJA

Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba. Ob montaži je potrebno filter tesniti s teflonom. Montiramo ga lahko neposredno za vodomerom ali pa pred samimi uporabniki vode. Obvezna je uporaba gibljivih cevi!

V primeru visokega tlaka v vodovodnem sistemu in morebitnem nihanju je potrebno namestiti ventil za uravnavanje tlaka z manometrom. V primeru, da se filter namesti za vodno črpalko ali da je za filtrom nameščeno grelno telo, je potrebno za filtrom namestiti proti povratni ventil.

Če vam lonec filtra pade na tla ga je potrebno kljub nevidnim poškodbam zamenjati z novim, saj lahko pride do mikro poškodb, ki so na očesu nevidne.

Po montaži filtra ali po menjavi vložkov pustite vodo teči v iztok 5-7 minut, šele nato lahko vodo uporabite. Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

 

Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

 

NADOMESTNI FILTRNI VLOŽKI

Samočistilni mehanski vložek z mrežico

 • stopnja filtracije: 50-60mcr

 • koda: 3830017082822

Mehanski vložek z mrežico, 3830017080415

Pleteni Mehanski vložek polypropylen z sredstvom proti koroziji

 • stopnja filtracije: 25mcr

 • koda: 3830017088879

Nadomestni filterni vložek CARBON BLOCK, 3830017082624
Nadomestni filterni vložek CARBON BLOCK, 3830017082624

Vložek aktivno oglje CTO

 • stopnja filtracije: 5mcr

 • Zaščita proti kloru, pesticidom,insekticodom...

 • koda: 3830017082624

NASTAVITVE

1. Normalen način: filtriranje vode

Da bi sprožili filtriranje BY-PASS sistema v filtracijskem načinu, obrnite gumb za izbiro tako, da bodo simboli na zgornji sliki poravnani s puščicami na modrem ohišju, ki označujejo pretok vode. Na izhodu dobimo filtrirano vodo.

2. Vzdrževanje: BY-PASS

Za vzpostavitev BY-PASS funkcije je potrebno gumb za izbiro obrniti v smeri urinega kazalca tako, da se zgornji simbol poravna s puščicami na ohišju, ki označujejo smer vodnega toka. Na izhodu filtra priteka nefiltrirana voda, ohišje nima stika z vodo.

3. Zaprt vhodni in izhodni priključek

Za način zaprtja je potrebno gumb za izbiro obrniti tako, da je zgornji simbol poravnan spuščicami na ohišju, ki prikazujejo smer vodnega toka.Dovodna pot je zaprta. Notranji pritisk je zmanjšan s pomočjo pipice na dnu lonca. Ob menjavi položaja ponovno zapremo pipico.

3. Zaprt vhodni in izhodni priključek

Za način zaprtja je potrebno gumb za izbiro obrniti tako, da je zgornji simbol poravnan spuščicami na ohišju, ki prikazujejo smer vodnega toka.

Dovodna pot je zaprta. Notranji pritisk je zmanjšan s pomočjo pipice na dnu lonca. Ob menjavi položaja ponovno zapremo pipico.

bottom of page